Ha már megvannak a kulcsszavaid, időközben alakulhatnak, majd meglátod mire keresnek azok akik megtalálják az oldaladat, ezeket újabb kulcsszóként kezelheted. Ingyenes vagy fizetős weboldal

Indíthatsz ingyenes blogot is pl: blogger.com vagy blog.hu. A blogger.com annyival jobb, hogy később a rajta lévő tartalom nagyon egyszerűen átköltöztethető egy wordpress alapú fizetős oldalra. Természetesen sokkal jobb egy ingyenes oldallal kezdeni, hiszen így nincs költséged és tudsz rajta gyakorolni, én is így kezdtem. Mégis arra biztatnálak, ha komolyan gondolod hogy ezzel a munkával pénzt keress és hosszabb távra tervezel, kezdj bele egy fizetős oldalba, mert rengeteg időt megspórolsz vele. Ha netán változtatni kell később domain nevet, az előzőt átirányíthatod az új névre. Vagy pedig ha nem is rögtön kezdesz fizetős oldallal, minél hamarabb térj át rá az ingyenesről. A fizetős oldal azt jelenti, hogy domain nevet kell vásárolnod és mellé egy tárhelyet bérelni, ahol az adatokat tudod tárolni. Az egész nem bonyolult ne ijedj meg.

Semmi gond nincs ha Te mégis inkább az ingyenes megoldást választod, főleg ha semmilyen tapasztalatod nincs még ezen a téren.

A domain név az a név amelyik a böngésző címsorában található:  http://domaineved

A ingyenes blogger.com-nál ha indítasz egy blogot, rögtön le is ellenőrizheted, hogy valaki indított-e már azzal a névvel blogot. Ha igen akkor másikat kell választanod. Ha fizetős domain-nel kezdesz, akkor a domain.hu oldalon ellenőrizheted foglalt-e a domain. Ha még szabad, akkor egy domain regisztrációs cégnél lefoglalhatod magadnak és mellé egy tárhelyet is. A jó hír, hogy a lefoglalás után max.2-3 nappal már tudod is használni a weboldalad, elkezdheted tartalommal feltölteni, nem úgy mint pár hónappal ezelőtt, amikor még 2 hetes várólistára kerültél és csak ezután kezdhettél rajta dolgozni.

A domain név választásánál törekedj arra, hogy tükrözze azt amit csinálsz, amiről az oldalad fog szólni, például ne a cégneved legyen a domain neved, kiskincskft névre senki nem fog keresni a google-ben. De egyedi ékszerre, romantikus lakberendezésre igen. A google jó szemmel nézi ha a domain neved is keresőbarát. Ha viszont nem tudsz mégsem kitalálni olyan domaint aminek szavára keresnek az emberek, abból sincs baj, legfeljebb picit később jutsz előrébb a google-ben.

Tartalom az internetre

Ha az ingyenes blogot választottad, amint elindítottad ami 3 lépésből áll, már kezdheted is feltölteni a tartalmat, átalakíthatod a kinézetét, színeken változtathatsz, bővítményekkel egészítheted ki.

Ha fizetős oldalt választottál, ki kell töltened a domain regisztrációs és tárhely igénylő papírokat, majd elküldeni a regisztrátornak és 2-3 nap múlva kezdheted az oldalad használni. Ehhez még telepítened kell a wordpress-t, ami egy tartalomkezelő rendszer és kezelése mindenki számára érthető, nem kell hozzá programozói tudás. A wordpress által tudsz az interneten megjelenni weboldaladdal. Persze vannak más tartalomkezelő rendszerek is, de talán ez a legegyszerűbb.

Mire figyelj a tartalom írásánál?