Ez a bejegyzés arra az esetre vonatkozik, ha az üzletedet saját weboldallal támogatnád meg.

Sok ingyenes weboldal készítő szolgáltatás létezik már, ahol ingyenes tárhelyet biztosítanak a részedre, és Te készíthetsz magadnak egy weboldalt a beépített automata rendszer segítségével. Jó is ez, csak ha komolyan gondolod, hogy a weboldalad segíteni fogja az üzleted működését, akkor nem ez lesz a számodra legtöbb eredményt hozó szolgáltatás. Egyrészt mert ebben az esetben az URL címedben is szerepelni fog az ingyenes tárhely “neve”, vagyis a mindenki látni fogja, hogy Te egy ingyenes tárhelyen működteted a weboldalad. Úgy fog kinézni a domain neved, hogy amit választasz nevet, azután szerepel még egy név, pl: 5mp.eu, eoldal.hu, hupont.hu, oldal.biz.

Másrészt az ingyenes szolgáltatók esetében nagyon meg van kötve a kezed, meg van szabva milyen beállításokat tehetsz meg, vagyis nem hozhatsz ki minden lehetőséget a weboldaladból, ami segíteni tudja az üzleted.

Nos ezek nem túl bizalomgerjesztőek egy komolyan átgondolt üzleti modell esetében. Sokkal célszerűbb egy saját domain megvásárlása tárhellyel együtt, és ha Te magadnak elkészítesz egy weboldalt. Az a jó az egészben, hogy ahhoz hogy elkészíts egy weboldalt már nem kell semmilyen végzettség, nem kell programozói tudás sem. Az interneten bárki számára elérhető az ingyenes WordPress tartalomkezelő rendszer, ami segítségével könnyedén felépíthetsz egy egyedi weboldalt magadnak.

Rengeteg kinézetből választhatsz, de tényleg szinte megszámlálhatatlan, míg egy ingyenes szolgáltató esetében csak pár darabból, és így születnek meg a sok egyforma weboldalak. Nagyon sok működési, beállítási lehetőség áll rendelkezésedre a WordPress rendszerben, ami mind – mind megkönnyítik a dolgod, hogy könnyedén elérd az olvasóidat és növeld az üzletfeleid számát.

Tehát ha egyedi weboldalt szeretnél, szükséged van egy domain névre, egy tárhelyre, és a WordPress tartalomkezelő rendszerre.

A teendőid:

  • Domain név regisztrálása, bérlése (általában 1-2 évre)
  • Tárhely bérlés (általában 1 évre)
  • WordPress telepítése
  • Weboldalad tartalommal feltöltése

Ha kérdésed van, itt a hozzászólásokban várom.