Ha megvan a weboldalad, vagyis lefoglaltad a domaint, megkaptad a hozzáférési adatokat jelszavakat, vagy ha ingyenes blogot indítasz, megvan a felületed, akkor kezdheted tartalommal feltölteni az oldalt. A tartalom fura dolog, mert először azt gondolhatod, hogy óóóó én annyit úgy sem tudok írni, hogy megteljen az oldalam szöveggel. Én sem gondoltam, hogy erre mégis vannak receptek, melyek segítségével ötleteket tudsz kreálni, miről is írj a weboldalon.

A tartalom írásnál azt kell figyelembe venned, hogy mindenképp az oldal témájába illő legyen. Ehhez előveheted a kulcsszólistádat is, és ezekkel a kulcsszavakkal írhatsz szöveget. Tehát a kulcsszavaidra keresnek az emberek a google-ben, hiszen ezért is gyűjtötted ki azokat. Ahhoz hogy a google robot előrébb pakoljon a találati listán, az egyik lényeges momentuma, hogy azt lássa az oldaladon, hogy többször is szerepelnek a kulcsszavaid, akár a bejegyzésekben, akár az oldalsávban. Arra viszont vigyázni kell, hogy ne vidd túlzásba, mert azt a google kiszúrja, főleg ha nem kapcsolódik a kulcsszó köré építette tartalom a kulcsszóhoz. Ezért csak csínján bánj a kulcsszavakkal, találd meg az arany középutat.

Használd a kategóriák és a címkék által adott lehetőségeket, melyek szintén lehetnek a kulcsszavak, és itt már bevetheted azokat is amire kevesebben keresnek. A kategóriák lehetnek az erősebb, nagyobb rákereséssel bíró szavaid, a címkék pedig a kisebbek. De ez nem törvényszerű, ahogy haladsz előre a munkában, majd adja magát hogyan oszd meg ezeket.

Amit a címben olvasol: SEO, nos ennek a szónak a jelentése keresőoptimalizálás (Search Engine Optimization ).  A célja, hogy a keresők (pl.: a google) egy weboldalt megtaláljanak, és a találati listában minél előrébb mutassanak. Ennek érdekében különböző eszközöket lehet bevetni: kulcsszavak, meta tag-ek, domain név, linknépszerűség stb. Itt részletesebben!

A tartalmat változatosabbá teheted videómegosztókról le vett videókkal, ingyenes vagy saját készítésű fotókkal, persze a videó is lehet saját készítésű, mert a saját készítésű dolgok, videók, fotók, hanganyagok, mind a Te egyedi sajátos stílusodat építik. Amire figyelj, másik oldalról tartalmat átvenni egy az egyben nem lehet, mert a tartalom duplikálást büntetik. Kevesebb tartalmat a forrás megjelölésével viszont alkalmazhatsz. De mindenképp törekedj a saját magad által írt, a Te fejedben megszületett tartalomra. .Nagyon fontos, hogy új weboldal esetén minél gyakrabban írj tartalmat, mert az nagyon meggyorsítja a google-ben a helyezéseid. Ha napi egy bejegyzést írsz, az már jó tartalom frissítésnek számít, de minél többet tudsz írni, annál jobb.

Sajnos az elején még nem könnyű, mert nincsenek eredményeid, amik visszaigazolják, hogy jó az amit csinálsz, de később busásan megtérül, csak türelmesnek kell lenned. Később (pár hónap után), már nem baj ha kevesebb tartalmat írsz.

Miután egy tartalmat megírsz, hírlevélküldő szoftver segítségével kiküldheted a feliratkozott olvasóidnak.