Ha készítesz weboldalt vagy blogot nem mindegy mi lesz  a címe. Melyik az oldal címe? Most nem arról az URL címről van szó, amit a böngészőben be írsz a “http://” után, hanem ami általában az oldal tetején a fejlécben szerepel.
Az oldal címe sokat elárul az oldal tartalmáról. Esetleg arról is, hogy kiknek is szól az oldal. Az weboldal címe ne a cég neve legyen, hanem egy olyan szó vagy kifejezés amiből kiderül miről olvashat a látogató az oldalon. A google kereső is értékeli ha a cím befedi a tartalmat. Mert a google az oldal értékelése szempontjánál szerepet játszik a cím megválasztása is a sok-sok egyéb tartalmi, formai, technikai tulajdonság mellett. Márpedig a google minél többre értékeli az oldalunkat annál előrébb helyezi a találati listán, amikor valaki rákeres a kulcsszavainkra.
Az pedig nem mindegy hogy a találati listán az első 10 között szerepel az oldal vagy csak a 26. oldalon, amit már senki sem olvas.
Ha Te rákeresel a goole-ban valamire hány találatot szoktál megnézni? Az oldal alján mennyit lapozol tovább? Gondolom sokszor csak az első oldalon nézed meg, aztán ha nem találsz választ a kérdésedre, új szavakra próbálsz rákeresni.
Célszerű az oldal címébe beépíteni egy vagy több kulcsszavadat, amikre szeretnéd ha rátalálna a google, ha valaki beírja ezeket a keresőbe.