online_tanfolyamVan aki állandóan tanulni akar valamit, ilyen vagyok például én is. Vagy tanfolyamon vagy önmagamtól, de a lényeg hogy fejlődjek. Pár éve megjelentek az online tanfolyamok, melyek ha nem is minden szakmában, de sok területen megoldást nyújthatnak, ha valaki szeretne valamit tanulni. Nem utolsó sorban gondolok most a vidéken élőkre, akik nehezebben jutnak be a városokba, hogy képezzék magukat. Nyilván ha egy új szakmát akarnak tanulni, vagy felsőszintű oktatásban vennének részt, azt nem lehet pótolni egy online tanfolyammal. Bár erre is van példa, mert például egy webdesigner szakmát online is meg lehet tanulni, itt egy példa rá: http://webdesigntanfolyam.com/jelentkezes

Ha viszont szeretnél olyat tanulni ami hobbi szinten érdekel, vagy szeretnél olyan tanfolyamon tanulni ahol sok hasznos információt találsz, aminek hasznát veheted az életben, mondjuk plusz pénzt kereshetsz ha megszerzed azt a tudást, akkor erre is kitűnő lehetőség egy online tanfolyam. Már csak meg kell találnod a számodra megfelelőt.

Miért jó az online tanfolyam, ami manapság annyira divatos? 

1. Otthon tanulhatsz, nem kell elutaznod az órák helyszínére.

2. Sok tanfolyamon szinte folyamatosan van lehetőséged kérdezni, vagy egy saját zárt fórumon, vagy e-mailben, vagy cseten vagy skypon, és néha még személyes konzultációra is van lehetőség.

3. Nem csak az óra ideje alatt kérdezhetsz, hanem végig ameddig tart a tanfolyam, a nap bármely szakában, illetve ahogy a tanfolyam kiírásában szerepel, lehet hogy előre egyeztetett időpontokban.

4. Van amikor a leckéket bizonyos időközönként kapod és van olyan online tanfolyam, amikor egyben megkapod az egész anyagot.

5. A leckéket megkaphatod online egyesével, vagy van amikor megkaphatod az egész tanfolyam anyagát egyben dobozos formában, vagy online letölthető formában.

6. Olyan tempóban tanulsz ahogy neked jólesik.

7. Sokszor lehetőség van a tanuló társaiddal is beszélgetni egy zárt fórumon.

8. Annyiszor veszel át egy leckét amennyiszer csak akarod. Általában videós anyagok vannak, ezeket ha lemented a gépedre, bármennyiszer és bármikor végig nézheted.

9. Bármikor tarthatsz szünetet, nem a megszokott iskolai 45 percenként.

10. Ha van mobil interneted, akár kint a természetben is tanulhatsz. Nincs is ennél jobb környezet a tanulásra.

A csaladbaratmunka.hu oldalon 2 online tanfolyamot találsz: 

1. E-Könyvíró tanfolyam, ahol azt tanulhatod meg hogyan írj olyan letölthető könyvet amit meg is vásárolnak, és  hogyan tudod eladni : http://csaladbaratmunka.hu/konyvirotanfolyam.html

2. Kreatív Otthoni Másodállás (KOM) tanfolyam, ahol azt tanulhatod meg, hogyan kereshetsz pénzt a  hobbiddal vagy a birtokodban lévő tudásoddal:  http://csaladbaratmunka.hu/5in1/