Pár hónap munkával – több évig pénzbevétel

konyvirasSaját példámból indulok ki. Nem sok olyan pénzkeresési lehetőség létezik amihez kevés befektetés szükséges, és utána folyamatosan több éven keresztül hozza az eredményeket. Nálam ez úgy nézett ki, hogy elkezdtem egy blogot írni, és ezzel párhuzamosan elkezdtem egy letölthető könyvet is írni. Az egészet munka mellett végeztem, tehát esténként és hétvégén volt időm vele foglalkozni. A könyv írásának az elkezdésétől az értékesítésig kb. 6 hónap telt el. Az értékesítés hónapjától kezdve, minden hónapban – kivétel nélkül -, egészen mai hónapig is, volt belőle bevételem. Több éven keresztül!! És az is jó az egészben, hogy mindeközben segítek is sok embernek a tanácsaimmal, tapasztalataimmal, tehát hasznos is amit csinálok! És nagyon jó érzés segíteni!!! :)

Majd elkezdtem egy második letölthető könyvet írni, szintén munka mellett, és abból is ugyanúgy havi szinten lett rendszeres bevételem. Közben alakult a blog is, újabb és újabb bejegyzéseket, cikkeket írtam és írok a mai napig. Tartom a kapcsolatot az olvasóimmal és jönnek a rendelések rendszeresen.

Hát nem jó? Ennyi erővel akár tíz könyvet is írhatnék és annyiszoros lenne a bevételem. Ismerek olyat aki már itt tart. 😉

Ami fontos, hogy olyan témáról írj ami érdekli az embereket. Olyan témáról ami miatt meg is vesznek egy könyvet. Hogy milyen téma lehet ez, azt meg lehet tanulni. A másik fontos dolog, hogy a blogod úgy építsd fel, hogy azt szívesen olvassák. Aki odatalál az oldaladra, az érdekesnek találja és érdekelje amit ott olvashat. Ezt szintén megtanulhatod, hogyan csináld.

Lenne kedved neked is ehhez a pénzkeresési módszerhez? Kérdéseid vannak?

Kérdezz bátran itt a hozzászólások között, a kérdezők között április 27-én kisorsolok egy online e-könyvíró tanfolyamot, ahol mindezt megtanulhatod.

Plusz elfogadok egy tetszikelést a facebook oldalon, ha még nem eddig nem tetted meg. Köszi :)

36 Hozzászólás / “Pár hónap munkával – több évig pénzbevétel”

 1. A kérdésem az lenne,hogy honan fogom tudni,hogy melyik jó téma?

  • admin szerint:

   Hogy milyen témát válassz, azt piackutatással tudod meghatározni. Erre külön programok vannak, melyekkel gyorsan és egyszerűen meg lehet határozni milyen témával érdemes foglalkozni.

 2. izarapolti szerint:

  Kedves Renáta,

  Gyes-en levő anyuka vagyok,és komolyan gondolkodom azon, hogy könyvet írjak. Nagyon hasznosnak tartom ezt a tanfolyamot, és gratula az elért eredményeidhez!
  a kérdésem az lenne, hogy a nálad bevált módszerek aktuálisak maradnak a közeljövőre nézve , tekintettel arra, hogy ilyen rohamosan változó időket élünk ?

  a tetszikélést már rég megejtettem :)

  Üdvözlettel,

  Iza

  • admin szerint:

   Tény és való hogy az internetes világ rohamosan fejlődik, ezért nem árt lépést tartani, de ez a pénzkeresési módszer azért kitart jó pár évig. Aki most belevág, annak biztosan hogy működni fog.

 3. marteeka szerint:

  Kedves Renáta!

  Nagyon szeretek írni és rengeteg ötletem is van könyv(ek)re a szakterületemen, az oldaladról motivációt is bőven nyertem. (Köszönöm :-))
  Most készülök vállalkozói igazolványt kiváltani egyéb tevékenységre, emellett viszont szívesen megpróbálkoznék egy igazán alkotó munkával is, mint egy e-book. Így lenne egy gyakorlatias kérdésem, hogy esetleg előre gondolkodva, a mostanában kiváltásra kerülő igazolványommal már az írásra/értékesítésre is jogosult legyek. Szóval tudnál nekem annyiban segíteni, hogy egyéni vállalkozóként egy letölthető könyv megírása és értékesítése pontosan melyik tevékenységi kör(ök)be sorolható? Maga az írás – ha jól keresgéltem – az alkotóművészethez tartozik, de ez még nem jogosít fel online értékesítésre, ha jól sejtem…?

  • admin / Renáta szerint:

   Mi egyelőre a 4901 vtsz alatt értékesítjük. Sajnos jelenleg nincs pontos besorolási kategóriája az letölthető könyvnek. A számlán viszont mindenképp legyen feltüntetve az is, hogy online e-book. Valamint mindenféleképp a 27%-os Áfa kulccsal kell dolgozni, a kinyomtatott könyv formátum csak 5%-os.

 4. Eszter szerint:

  Szia Renáta,

  Mi azt hiszem máshonnan is ismerjük egymást :)
  Nagyon szuper az oldalad!
  A múltkor lemaradtam az e-könyvírói tanfolyam megnyerési lehetőségéről, ezért vagyok most itt, hogy pótoljam! :)
  Hasznos lenne számomra, mert épp könyvírásra készülök.
  Megkérdezhetem, hogy ez a WP sablon, ami alatt az oldalad fut melyik?

  Üdv, Eszter

  • admin / Renáta szerint:

   Na igen, mintha láttalak volna már valahol 😉
   A csaladbaratmunka.hu alatt a Manolya sablon fut.

 5. kisgonosz70 szerint:

  Szia Reni!

  Engem is érdekelne a weboldal készítés.:)
  Szerinted lehetne olyan oldalt készíteni, ahol könyveléssel, adóbevallással és egyéb ilyen dolgokkal kapcsolatosan lehetne tanácsot, segítséget adni?? Mert én ezekhez értek leginkább.:)

  • admin / Renáta szerint:

   Szia! :) Téged is ismerlek valahonnan! 😉 Igen, a könyvelés az jó téma, érdemes vele foglalkozni online formában is.

 6. young_girl szerint:

  Kedves Renáta,

  Milyen módszerekkel lehet olvasóközönséget toborozni? Vagy ez majd a tanfolyam témája lesz?

  • admin / Renáta szerint:

   Sokféle módszer létezik. Keresőoptimalizálás, linképítés, online hirdetés, feliratkoztatás hírlevélre… stb. Minden benne van a tanfolyamban.

 7. Bernadett szerint:

  Kedves Renáta,
  mekkora reális minimális nettó jövedelem várható el e-book írással? (lecserélhető-e az alkalmazotti állás?)
  Bernadett

  • admin / Renáta szerint:

   Azt nem mondanám, hogy lecserélhető az alkalmazotti állással, csak ha kiegészíted mással is a tevékenységet. Mondjuk egy webáruházzal, tanfolyam tartással, csak hogy az online munkánál maradjunk.
   Hogy mennyit lehet vele keresni, az attól függ, milyen témád van, mert akár több könyvet is írhatsz, ha nagyon jó a témád, ami nagy érdeklődést kelt, akkor összejöhet teljes alkalmazottnak járó fizetés. És persze nem mindegy milyen formában végzed a tevékenységet, főállás, másodállás, mennyi járulékot kell fizetned. Pontos összeget így nem tudok mondani. Elkezdeni mindenképp másodállásban érdemes.

 8. Szia kedves Renata!
  Tetszikeltem az oldaladat, koszonom szepen a hirleveleidet.
  En mar gyermekkorom ota irok verseket, novellakat, es regenyt is. Erdekelne, hogy ezt is el lehet-e adni e-konyv formaban? Hogy ennek mi a modja?
  Szeretettel udvozollek Csilla

  • admin / Renáta szerint:

   Regényt, novellát, verset online formában nem igazán lehet eladni. Azt inkább nyomtatott formában javasolnám. Online formában inkább a szakértői, szakmai könyvek értékesítése működik. Szakértő pedig mindenkiből válhat aki ért valamihez.

 9. Pethő Csilla szerint:

  Szia Renszi.
  Én a piackutatásban vagyok gyenge. Ezen a tanfolyamon személyes segítséget adsz, vagy olyan részletesek az utasítások,hogy kevésbé ügyesek is sikerrel járhatnak?
  Köszi :)

  • admin / Renáta szerint:

   Részletesen le van írva mikor mit tegyél, pontokba szedve. A tanfolyamhoz tartozik 2×1 óra skype vagy cset konzultáció is, ahol személyes segítséget lehet kapni.
   Ha igény van rá, szervezek csak kimondottan egyénre szabott szolgáltatást is.

 10. edit szerint:

  szia! a kérdésem, hogy ha megírom az e-bookot, akkor azt hol tudom reklámozni? mert az én blogomnak a látogatottsága még elenyésző, de próbálok javítani ezen :-)

 11. Évi szerint:

  Szia Renáta?
  A gyes/gyed mellett vállalkozóival lehet dolgozni? vagy ennek korlátozottak a keretei?
  Évi

  • admin / Renáta szerint:

   Gyes mellett lehet vállalkozni, hogy hogyan és milyen formában, hamarosan részletesen is fent lesz itt az oldalon. Mert indulni fog egy vállalkozással kapcsolatos cikksorozat. Lehetőség is lesz kérdezni könyvelőtől.

 12. Eszter szerint:

  Linkepitesrol irsz valahol? Elnezest, most nincs ekezetem…

 13. admin / Renáta szerint:

  A sorsoláson Bernadett neve húzódott ki. :) Ő nyerte az E-Könyvíró online tanfolyamon való részvételt.
  Gratulálok! :)
  E-mailben kap értesítést, és már ma el is kezdheti a tanulást.

 14. Bernadett szerint:

  Kedves Renáta,
  nagyon köszönöm! :)

 15. Tisoczki Aliz szerint:

  Kedves Renáta,
  én már írok egy blogot,amit néhányan olvasnak is rendszeresen,de nem tudom,hogyan tudnám ezt pénzre fordítani.
  Leírnád pontosan,hogy mire gondolsz?
  Köszönöm
  Aliz

  • admin / Renáta szerint:

   Hogy pénzt keress vele, ki kell találnod egy terméket vagy szolgáltatást akár online formában, és ebből jönne a bevételed.

 16. Nikócza szerint:

  Nekem két kérdésem lenne, az egyik az, hogy szerinted, kb. hány éves kortól érdemes próbálkozni ezzel? A másik pedig az, hogy ha van egy komoly, esetleg szépirodalminak nevezhető könyved, meg egy ifjúsági romantikus fantasy-d, azt lehet egyszerre? Mármint lehet-e ennyire két-irányba írni?

  • admin / Renáta szerint:

   Nem korhoz kötött, tehát bármikor elkezdhető.
   Ha kétféle irányzatú könyvet írnál, azt kétféleképpen is kell kommunikálnod, tehát két weboldal szükséges a két különböző témáról.
   Maximum lehet még az a lehetőség, amikor Te magadat “híresíted” először, hogy ilyen csúnya szóval fejezzem ki magam. Így a nevedre keresnek rá, mert ismernek és a Te műveid érdeklik az olvasókat. Ebben az esetben egy weboldallal megoldható lenne a különböző könyvek témáiról írni.

 17. Nagy Krisztián szerint:

  Kedves Renáta!

  Érdekelne, hogy mi a különbség a 2 tanfolyamod között. Azt látom, hogy az egyik az e-könyv írással foglalkozik, de a másik tanfolyamban is van szó róla. Tehát mindkettőt érdemes külön megvenni, vagy az “5 in 1” tanfolyam megvásárlása esetén okafogyottá válik az e könyv író tanfolyam megvásárlása?
  Üdv:
  Krisztián

  • admin / Renáta szerint:

   Az “5in1”-ban benne van az E-könyvíró anyag nagyrésze is, plusz a könyvíráson kívül más fajta termékek készítéséről is szó van. Ez olyan mindenes tanfolyam…

 18. Juhász Sándorné szerint:

  Szia Renáta!
  Az lenne a kérdésem, hogy a blogírásból hogyan lesz pénz?
  Értem ezalatt azt, hogy aki csatlakozik hozzád a “blogodra”, ír valamit
  te azok után pénzt kapsz? Vagy hogyan kell ezt elképzelni?
  Köszönöm a válaszod!
  Andi

  • admin / Renáta szerint:

   Andi, valamit félreértesz. Az én blogomra nem ír senki.
   Mindenki magának ír blogot a saját üzletéről, a saját témájában, és ezen keresztül eladja saját termékét, szolgáltatását. Ebből lesz pénzed.

 19. Tündi szerint:

  Szia!
  Azt szeretném megkérdezni, hogy szerinted lenne-e sikere, érdemes lenne olyan könyvet kiadni amiben rövid romantikus, szerelmi történetek vannak? Amikor még tini voltam eszembe jutottak ilyen történetek, amiket leírtam magamnak. Ezeket jobb lenne nyomtatott vagy online formában kiadni vagy esetleg mindkettőben? Milyen költségei vannak kb. a könyv kiadásnak? Mennyire lenne elérhető az ára egy átlagembernek? Nyomtatott formában nem lenne sok a költsége? Olyat is olvastam valahol, hogy érdemes bevinni kiadókhoz és ha nagyon jó a könyv olcsón kiadják és akkor kapnak belőle jutalékot. Érdemes lenne esetleg pályázni valamilyen pályázatra? Mi lenne a legjobb lehetőség?
  Előre is köszönöm a válaszodat!
  Tündi

  • Szia Tündi!

   Ha kisebb költséggel szeretnéd kezdeni, akkor az online változat a nyerő, mivel a könyvkiadás papír alapon függ a könyv méretétől, a darabszámtól és ettől függ a költsége. Érdemes kérni árajánlatot több helyről egyformán megadva a paramétereket. Jó ötlet lehet a könyvkiadó: válaszd ki az egyik könyvet és küld be nekik. A pályázat hasonló, érdemes minél több helyen kereskedni, de a saját vállalkozásban indított dolgok a saját pénzed lesz. Ehhez egy honlap és blog kell, gyűjteni a feliratkozókat és eladni.:) Vállalkozás esetén pedig egy könyvelő:)

   Üdv:

   Botosné Brigitta

Hozzászólások

Powered by WordPress | Designed by: Premium Themes | Thanks to Compare Premium WordPress Themes, WordPress Themes Free Online and Free WordPress Themes

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ...

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal ún. "cookie"-kat vagy "sütiket" használ. A sütik kicsik, teljesen veszélytelen fájlok, amelyeket a weboldal azért helyez el az Ön számítógépén, hogy minél egyszerűbbé tegye Ön számára a böngészést. A sütiket letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Elfogadom" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a sütik használatát.

Bezárás