Hogy is van jelenleg?
Reggel elindulsz a munkába úgy 6-7 óra körül. Este hatig dolgozol. Utána elmész bevásárolni, máris 7 óra mire hazaérsz. Gyerek van? Akkor vele is kell foglalkoznod, házi feladat, tanulás, beszélgetés… Közben vacsorát is kell készítened, mosogatnod, mosnod. Vacsora, fürdés, ágyikó…
Ezt csinálod mindennap, amikor dolgozol.
Vagy ha éppen kisbabával vagy otthon, vele rengeteg dolog van. Viszont ebben az esetben is megtanulhatod az idődet beosztani. Mikor mit csinálj, mikor végezd a háztartási munkát, mikor menj el bevásárolni, mikor szánj egy kis időt magadra, esetleg mikor tanulj, vagy mikor keress kiegészítő pénzkeresetet.
Ha van lehetőséged otthon dolgozni ez az időbeosztás nagyon egyszerűen megoldható. Mindig el kell tervezned előre egy napodat.

Azt mondod, holnap reggel bemegyek a bankba, bevásárolok, utána hazajövök és dolgozok, amikor éhes vagyok megebédelek (nagy multiknál szokás hogy meg van szabva mikor ehetsz és mennyi ideig, ahol én dolgoztam ott a reggeli 9-kor volt és 20 perces, ebéd 12.30 félórás). Na és ha akkor pont nem vagyok éhes???
Úgyhogy tovább az időbeosztáshoz… Ebéd után tovább dolgozol vagy éppen elmosogatsz, beteszed a szennyest a mosógépbe, megont dolgozol, közben bármikor megállhatsz pihenni. Az estédet is úgy osztod be ahogy akarod. Ha kint nagy hőség van, akkor korán reggel és késő este is jó dolgozni amikor még hűvös az idő, a többi teendőidet pedig végezd el napközben.

Arról már nem is beszélek ha gyereked van valószínű csak úgy tudsz munkát vállalni, hogy reggel és délután is legyen időd a gyereket hozni-vinni az óvodába, iskolába. Tehát 1/2 8 előtt nem kezdhetsz a munkahelyen, és délután 4-5 között biztos hogy menni kell a gyerekért, hacsak nem másra bízod ezt a feladatot. De nagytöbbségben azért ezt az anyukák szokták intézni.
Úgyhogy nem is szaporítom tovább a szót arról, hogy mennyire előnyös egy otthon végezhető munka az időbeosztás szempontjából. Próbáld ki Te is!