Az elején azt gondolod, nagyon nehéz lesz írnod, mert egyszerűen nem fog eszedbe jutni semmi. Mivel még sohasem írtál, pláne ennyi embernek, max. még iskolában írtál fogalmazást. Most úgy látod ez neked úgysem fog menni. Fel kell hogy világosítsalak ez ügyben. 🙂

Az írást meg lehet tanulni, meg lehet szokni, és a gyakorlat teszi a mestert mondás érvényesül. Egy idő után nagyon könnyűvé és gyorssá válik az írás.A titok, hogy rá kell hangolódni a témára és úgy sokkal könnyebb. Bármi ami eszedbe jut a weboldalad témájával kapcsolatban azt leírhatod.

Könnyen vehetsz témaötleteket például a hozzászólásokból. Vagy olvass sokat a Te témádról egyéb szakmai weboldalakon, fórumokon és sok résztémát, felmerülő kérdést, felmerülő problémát fogsz találni. Olvass a témádban magazinokat, könyveket.

Van még egy jó módszer ötletgyűjtésre a cikk íráshoz, bármilyen dolog amit csinálsz éppen, vagy amit látsz vagy nézel vagy hallgatsz, azt kösd össze a Te témáddal és abból egy egész szép történet fog kialakulni.
Hogyan lehet még írástémát gyűjteni? Például megkérdezed az olvasóidat, miről olvasnának szívesen. Hidd el le fogják írni. Vagy kitehetsz az oldaladra egy kérdőívet is, melyben pontokba szeded a cikkötleteidet és azt mondod nekik, jelöljék be melyikről olvasnának szívesen.