Ha Te alapvetően kreatív beállítottságú vagy, mindig szükséged van valamilyen alkotási lehetőségre, amiben kiélheted kreativitásod. Ha a munkádban nem leled meg ezt az örömöt, akkor a szabadidődben végzel valószínű ilyen tevékenységet. Lehet hogy csak a háztartásvezetésben élheted ki ezt a képességed, például a főzésben,  vagy a lakberendezésben, vagy ha van kerted a növénygondozásban.

De mi van, ha nem szeretsz főzni és nincs kerted sem. Netán végzel valamilyen hobbit? Ma már nagyon sok embernek nincs hobbija. Felőrli őket a munkájuk, és nincs idejük egyéb szabadidős tevékenységekre.

Márpedig a kreatív embernek hiányzik ha nem alkothat. Ha valamit létrehozol legjobb tudásod szerint, az eredmény mindig magáért beszél, valójában az egyéniségedet tükrözi vissza. Benne van a két kezed munkája, és benne vannak a gondolataid.  Amilyen hatások érnek az életben, az mind kiérződhet egy-egy alkotásodból.

Vajon a jelenlegi munkádban megtaláltad önmagad? Ki tudod élni a kreativitási, alkotási kényszeredet? Gondold végig mit csinálsz egész nap a munkahelyen. Számolsz, telefonálsz, pakolsz, ügyfelekkel beszélsz, gyárban monoton munkát végzel egész nap ugyanazt?

Milyen jó lenne ha emellett valamiben örömöd lelnéd, és még haszna is van.  Az meg még  jobb lenne, ha egész nap csak ilyen típusú munkával foglalkozhatnál. Van ilyen lehetőség, ráadásul munkád mellett is elkezdheted.

Nos, egy ilyen kreatív képességet igénylő munka például: az amikor ajánlasz olyan terméket, webshopot, üzleti lehetőséget, amelyre kereslet is van,

1. Eset : Olyan termékkel dolgozol, ami közel áll a szívedhez

2. Eset: Amikor egy terület szakértőjévé válsz, és ezt a tudást adod tovább, egy könyv, videó vagy egy tanfolyam keretében. Például: online marketing, network marketing, a termékkel kapcsolatos terület szakértője, például divat stb.

Csak a kreativitásodon múlik mit találsz ki, amihez értesz, amit szeretsz csinálni, azt fűzd össze a termékkel, az üzleti lehetőséggel.