Aki falun, községben, esetleg kisvárosban él, jóval nehezebben talál munkát, mint azok az embertársai, akik nagyvárosban élik életüket. Nagyvárosban a multi cégek megjelenése jelentősen sok embernek teremtettek munkát. A nagy plázák, bevásárlóközpontok szintén több száz embernek jelentenek megélhetést. Sajnos aki kis településen él, és ráadásul messze is egy nagyobb várostól, igen nehéz helyzetben van munkalehetőség szempontjából. Ha szerencséje van és eltud járni  egy városba dolgozni, szinte az egész napja odavan, mert sokszor több órás utat kell megtennie oda is és vissza is. Ha pedig estig van munkaidő csak akkor tudja vállalni, ha van autója. Útiköltséget pedig igen kevés cég fizet.

Ha esetleg pedig nem jön ki a havi fizetéséből vagy szeretne még másodállást is vállalni egy falusi nő, akkor teljesen meg van lőve. Illetve mondhatjuk meg VOLT lőve, míg nem volt internet. Az internet korszakában viszont számos dolog könnyebbé vált. Például  munkalehetőség is, egyrészt többféle munka hirdetést találhat interneten, másrészt felépíthet magának egy internetes vállalkozást is, ami másodállásnak is kitűnő lehetőség. Hiszen ha interneten keresztül elad valamit, ahhoz nem kell a személyes megjelenés. Kiszolgálhatja az ország túloldalán élő vásárlóit is, köszönhetően a futárcégeknek, akár 1 nap alatt is.

Hát akkor miért nem tesznek sokan semmit, hogy valamennyi pénzhez jussanak, egy ilyen kézenfekvő lehetőséggel?

Mert nem hisznek az új dolgokban, berögzött tévhiteik vannak bizonyos munkákkal kapcsolatban, nem ismerik az internet adta lehetőségeket. Pedig az internet segítségével mindenkit elérhetsz, nem hogy az országodban, de más országok embereit is meg lehet szólítani. Vagy az ő nyelvükön ha tudsz az adott nyelven, vagy éppen meg lehet találni az anyanyelveden mondjuk magyarul beszélő, kint élő magyarokat is.

Az internet segítségével lehet bármikor kommunikálni más emberekkel, a nap bármely percében lehet dolgozni. Lehet célpiacot keresni ki az akit elakarsz érni, lehet piackutatást végezni, mire van szükség a piacon, lehet mérni, vizsgálni az elért eredményeket.

Úgyhogy azt javaslom, ha faluban élsz és nem találsz munkát bátran kezdj bele internetes munkába. Ezen az oldalon én is javasolok egyet.