Attól függetlenül, hogy más termékének értékesítésénél otthoni munkáról beszélünk, az nem teljes mértékben fedi a valóságot. Inkább úgy valós a megfogalmazás: nem kell munkahelyre bejárni.  A munkával töltött idő helyileg nem csak otthon történhet. Egyrészt ha van laptopod és mobil interneted kint a szabadban dolgozhatsz, legalábbis a munka számítógéphez kötött részét bárhol elvégezheted ha magaddal viszed a laptopod.

Olyan részei is vannak a munkának amikor még internetre sincs szükséged. Ha blogot írnál például bejegyzéseket előre megírhatsz egy szerkesztő programban is, Word-ben, vagy OpenOffice-ban vagy Windows Live Writer-ben. Utóbbi nagyon megkönnyíti a dolgodat, mert egyszerűen szerkesztheted nagy felületen az írásodat és akár egyből közzé is teheted a blogon egy egyszerű gombnyomással.
Úgyhogy ha olyan programod van amit otthonodon kívül kell végezned és mellette tudsz dolgozni is, mondjuk a gyerekek a szabadban játszanak, Te pedig addig dolgozol, ezt is megteheted. Vagy akár ha elutazol akkor is viheted magaddal a laptopod. Na persze ha nem akarsz utazás alatt dolgozni, nem muszáj, Te döntöd el hogyan osztod be az idődet, de ha valami mégis eszedbe jut, akkor kéznél van a munkaeszközöd.
Interneten végzed a közösségi médián a munkádat, csinálod a weboldalad, blogod, ott gyűjtöd a látogatóidat, olvasóidat, későbbi vásárlóidat, ügyfeleidet, vagyis interneten kommunikálsz velük. Másrészt a reklámozás egy része is interneten zajlik, vagy csak ott.
Szóval ha a családbarát munka mobilitását nézzük, abszolút jellemzi ez a fogalom. Dolgozhatsz otthon, dolgozhatsz bárhol ahol lehetőséged van rá zárt helyen, dolgozhatsz a szabadban, ahogy Te szeretnéd és ahogy az üzleted megkívánja.