Sok ember csak úgy éli az életét, telnek a hétköznapok, telnek a hétvégék és állandóan csak elégedetlenkednek. Belefásulnak a munkába, az otthoni teendőkbe. Mindig ugyanaz a körforgás amin keresztül mennek. Az én környezetemben is sok ilyen ember van, akiknek eszébe sem jut hogy csak ők tehetnének valamit azért, hogy kikerüljenek ebből a körforgásból és valami újba kezdjenek.

Ez az újba kezdés, ez nem egy drasztikus változtatást takar, hanem azért megfontoltan, átgondoltan kell csinálni.

Először tanulni kell, és ami fontos legyen a mostani és a jövőbeni életed között egy átmeneti szakasz. Amikor még a régi (mostani) életedből is élsz egy részt, de már kifele kandikálsz az újabb életed felé, és bele-bele kóstolgatsz.

De ehhez lépni kell és változtatni. A sikeres emberek is mind onnan kezdik, hogy belefognak valamibe, amiről akkor még nem is tudják hogy mi lesz belőle, milyen eredményt érnek el vele, de hisznek abban amit csinálnak és kitartóak. Aztán ha nem sikerül, nem esnek kétségbe, hanem belefognak valami újba.

Ha jól belegondolok ismerek is ilyen embert, aki életében sok mindent kipróbált, sok minden nem jött be neki a számításai szerint, de végül mégiscsak bejött az egyik vállalkozása, és ma nagyon sikeres és nagy egzisztencával rendelkezik, oda megy nyaralni ahova akar (ilyen-olyan szigetek), és rengeteg mindent megvehet magának ami szeme-szájának ingere.

Szóval én azt mondom, merni kell változtatni, újítani, tanulni és hinni kell abban amit csinálsz. Sokszor ez nem könnyű, de nem szabad feladni. Az élet úgyis mindig úgy alakul ahogy mi alakítjuk. Mi pedig mindenből tanulunk, még a kudarcainkból is.