Úgy nem megy a változás ha nem változtatsz.  Egyhelyben toporogni is lehet, és körbe-körbe forogni, de attól nem változik semmi. Mindig csak ugyanazt fogod látni az életeddel kapcsolatban. Mindig ugyanaz a periférikus kép fog megjelenni.

Ha viszont rászánod magad, és kitűzöl célokat magad elé plusz még lépsz is ezek elérése érdekében, adsz egy lehetőséget magadnak, hogy igenis elérd azt amit szeretnél.

A legjobb ezt úgy megtenni hogyha nagyobb célod van, akkor előtte ki kell tűznöd kisebb részcélokat is, melyek által egyre közelebb érsz a főcél  eléréséhez. Ezt pedig úgy tudod megtenni hogy, felírod egy füzetbe a fő célodat, utána leírod mi az előző lépés ami ahhoz kell hogy az valóra váljon. Aztán mégy tovább, mi az ami ezt megelőzi és ennek eléréséhez kell, mert anélkül nem jöhet létre. És így haladsz végig egészen míg el nem érsz a mai napig. Majd lépésről lépésre mind megvalósítod.

Nézzünk egy-két példát:

 I. példa

 1. A főcélod hogy lefogyj 20kg-t. Mi az akadálya? Mi kell ehhez?
 2. Mozgás, megfelelő étkezés. Mi az akadálya? Mi kell ehhez?
 3. Valakitől tanácsot kérni, vagy alkalmazni a módszerét, pl: Rubint Réka és Norbi módszerét. Mi az akadálya? Mi kell ehhez?
 4. Eljárni Réka tornáira vagy megvenni a dvd-it, plusz információt szerezni az általuk kínált Update módszerről. Mi az akadálya? Mi kell ehhez?
 5. Hogy leüljek a számítógép elé és megrendeljem, amire szükségem van, dvd-k, könyvek stb.  Mi az akadálya? Mi kell ehhez?
 6. Pénz, amiből kitudom ezeket fizetni. Mi az akadálya? Mi kell ehhez?
 7. Meg kell rá keresnem a pénzt.  Mi az akadálya? Mi kell ehhez?
 8. Kitalálom, mivel tudnám megkeresni a pénzt?  Mi az akadálya? Mi kell ehhez?
 9. Keresni pénzszerzési lehetőséget! És itt is vagy a mában!

II. példa

 1. A főcélod, hogy szeretnél elutazni egyszer a Maldív szigetekre.  Mi az akadálya? Mi kell ehhez?
 2. Természetesen a pénz. Szóval megkeresni a rávalót.  Mi az akadálya? Mi kell ehhez?
 3. Találni egy pénzszerzési lehetőséget. És ha megvan?   Mi az akadálya? Mi kell ehhez?
 4. Elkezdeni pénzt keresni!

A lényeg hogy el kell kezdeni. Most és nem holnap, és nem jövőhéten. Akarod azt a valamit elérni vagy nem? Ha nem akkor nem csinálj semmit, éld úgy tovább az életed mint eddig. Ha elakarod érni akkor pedig lépj és tégy érte. Senki más nem fogja neked megvalósítani a célodat, ezt egyedül csak Te teheted meg.