Ebben az esetben, ez nem nagy probléma. Főleg hogy itt az elején elég ha egy ingyenes bloggal kezdesz.

Indítasz egy blogot a http://blog.hu/-n, vagy a http://www.blogger.com oldalon.

Nagyon egyszerű blogot indítani, nagyon gyors regisztrálás után már el is kezdheted írni. Választasz egy sablont, ami megadja az arculatod. Ezen viszont bármikor változtathatsz ha nem vagy vele megelégedve. Állíthatsz háttérszínt, fejlécet, betűtípust, betűszínt, linkek színét, fejléc kinézetét, az oldalsáv elemeit folyamatosan változtathatod. Ezek nagyon egyszerű egy kattintásnyi műveletek.

A tartalomért viszont meg kell dolgoznod. Mindig újabb és újabb tartalommal kell bővítened a weboldalad, új bejegyzéseket kell írnod, az oldalsávot feltöltened tartalommal például kategóriák szerint rendszerezed az oldalt, hogy az olvasóid könnyen megtalálják azt a témát a cikkeid közül amire kíváncsiak. Vagy tehetsz ki feliratkozó űrlapot, ahol gyűjtöd a feliratkozókat egy listára, ez lesz a te email listád, akiknek küldöd a hírleveleidet, és akik remélhetőleg a te csapatodat fogják bővíteni. Az oldalsávban rakhatsz még ki bannereket az üzletedre, ajánlatodra mutató linkekkel.

Mindenféle olyan írást, képet, bármit kirakhatsz amivel célod van, és szükséges az üzleted építéséhez.

Később ha már belejössz ebbe a fajta munkába, akkor érdemes saját domain-névvel oldalt indítani, és tárhelyet bérelni, mert komolyabbnak tűnik egy üzlet ha nem ingyenes szolgáltatónál van a weboldala.

A bátrabbak viszont kezdhetnek már rögtön az elején fizetős oldallal, főleg ha van némi tapasztalatuk a weboldalkészítés terén. Mondjuk az ingyenes blog azért is jó az elején, mert ott ha még nem vagy biztos a dolgodban, a kitalált témádban, termékedben ott könnyebben tesztelheted, próbálhatod őket, mintha fizetni kellene a domain névért és tárhelyért.