Az örökös körforgásban élsz. Tegyük fel, hétfőn kezdődik a munka, egész nap ott vagy a munkahelyen, hazamész. Otthon épphogy csak arra van időd, hogy vacsorát készíts, ha gyereked is van talán pár percet neki tudsz szentelni, de lehet még ennyit sem, megvacsoráztok a családdal, lefürödtök és nyomás az ágyba mert hulla vagy.
Ha szerencséd van a fáradtságtól jót alszol, ha nincs akkor csak forgolódsz a munkahelyi stressz hatása miatt és 1-2 órát sikerül aludnod.
Reggel új nap, de már megint milyen? Ugyanolyan mint a tegnapi nap. Mosdás, reggeli, indulás a munkába. Ott megint csak ismétlődik minden. A szokásos munkafolyamatok, az idegesség, a stressz, az ügyfelek, a papírok, a telefonok….
Végre vége! Lehet hazamenni! Kis megkönnyebbülés. De olyan gyorsan eltelik ez az 1-2 óra otthon. Újra a vacsora, fürdés, alvás. Így megy ez a hét több napján, de legalább öt napon keresztül, vagy az is lehet, hogy 6 napon keresztül.
Biztosan van a héten legalább egy nap amikor nem dolgozol, na ez a Te napod. De mit is csinálsz ekkor? Talán csak nem a háztartást? Bevásárolsz, főzöl, mosol, takarítasz. Talán délután kicsit pihensz, kikapcsolódsz. Jaj ne! És már megint este van! Holnap munka!
Belegondoltál már, hogy milyen lenne ha reggel nem idegesen kelnél? Ha akkor kelnél amikor jól esik? Ha akkor állnál le munka közben, amikor éppen más dolgod van amit el kell intézned. Ha azon a napon nem dolgoznál egy héten, amelyiken Te akarod? Ha Te lehetnél a saját főnököd? Ha Te hoznád meg a döntéseket.? Ha a munkád nem stresszesen hanem nyugodtan, örömmel végeznéd?
Ha gondolod talán ki is próbálhatnád. Persze először nem tudod az összes kívánságod teljesíteni. De egy párat mégis. Ha belekezdenél egy interneten végezhető munkába a mostani mellett, nem vesztenél semmit, max. egy kis szabadidőt. Melyik kívánságod teljesülne ezzel? Kipróbálhatnád milyen az, ha akkor állsz le a munkával amikor akarsz, milyen az ha akkor tartasz szünnapot amikor akarsz, milyen az ha Te vagy a saját főnököd, ha Te hozod meg a döntéseket az üzletedben, és nem utolsó sorban megtudnád, milyen az ha örömmel végzed a munkád.