Mennyi minden függ attól hogyan döntünk egy adott kérdésben. Az életünk változhat meg egy döntés következtében, akár jó irányba, akár rossz irányba. De bármerre is haladunk, mindig tanulunk belőle. És a legközelebbi döntésnél már talán helyesebben választunk a lehetőségek közül és később nem bánjuk meg.

Te milyen döntéseket hoztál már meg a jövődet illetően, hogy elérd a céljaid?
A családi életedben fogsz változásokat bevezetni? És a munkádban?
Például szeretnél otthon dolgozni?
Ha valaki más mérlegeli a döntésedet, nem biztos hogy ugyanúgy látja mint te, hogy most jó vagy rossz döntést hoztál-e. Mert ő nem biztos, hogy ugyanott tart az “útján” amit be kell járnia, mint te. Lehet ő azt mondja, rossz döntést hoztál, míg te azt gondolod jól döntöttél. Mindenből tanulunk és minden okkal történik. Én nagyon régen már lassan 20 éve otthagytam egy munkahelyet, ahol művezető beosztásban voltam, 30 emberem volt. Aránylag jó fizetést kaptam, d ki voltam idegileg. A stressz felőrölt. Szerettem volna nyugis munkát, ahol magam ura vagyok. Utólag volt aki azt mondta (és elég okos volt), hogy nagyon rossz döntést hoztam. Míg én azt gondoltam, nekem egyszerűen meg kellett szabadulnom onnan, mert szabadabb életre vágytam. Szerinte nem jól döntöttem, én szerintem viszont igen. Ezáltal, tanultam csomó mindent, nagyon sok új embert ismertem meg, új munkáim voltak. Nem fásultam be.
Szóval minden azon múlik, ki hol tart az életútján. Ez alapján hozza meg a döntéseit.
Ha Te úgy érzed szabadságra vágysz, eleged van a munkahelyi stresszből, időbeosztásból, akkor itt a lehetőség hogy válts. Ennél egyszerűbb munkát nem is tudnék ajánlani. Interneten dolgozhatsz, magad ura lehetsz, te osztod be az idődet, pénzben pedig határ a csillagos ég. Dolgozni kell itt is, nem kérdés. De hol kapsz pénzt munka nélkül? Csak éppen a körülmények nem mindegy, hogy milyen körülmények dolgozol, és mennyit kereshetsz a munkáddal.