Sokan nem tesznek semmit azért, hogy több pénzt keressenek. Vágynak rá, hogy könnyebben megéljenek és hogy bárcsak megvehetnék álmaik tárgyát, de tenni nem hajlandóak érte. Nem biztos, hogy azért, mert nem értenek semmihez, az is lehet hogy a neveltetésükből fakad, lehet hogy alapvetően olyan egyéniséggel rendelkeznek, aki nem tud megtenni önállóan lépéseket a cél érdekében, vagy egyszerűen nincs elég erejük hozzá. Inkább várnak! De mire?

Hányan vannak akik munka után hazamennek, és unatkoznak, tévéznek, kocsmáznak, céltalanul csatangolnak. Néha – néha kell ez is, na de nem mindennap!! És most persze nem azokra gondolok, akik reggeltől estig a munkahelyükön töltik idejüket, és aztán hullafáradtan beesnek az ágyba, mert nekik aztán tényleg nincs energiájuk még valamilyen pénzkeresési lehetőségen törni a fejüket. Hanem azokra gondolok, akik 8 órát dolgoznak, 6h-14h-ig vagy 8h-16h-ig, és közben sápítoznak hogy nincs elég pénzük. Igenis az első lépéseket ha nem teszed meg, sohasem fog változni semmi.

Ha több pénzt szeretnél keresni, mint amivel most rendelkezel, akkor tegyél is érte. Ha nem találsz másodállású munkát, tanulj valamit, amivel utána pénzt kereshetsz. Vagy létezik olyan is, amikor már tanulás közben elkezdheted a munkát.

Csak rajtad múlik, a döntéseket Te hozod meg. És ha jól megnézed a döntéseid irányítják az életed. Mi lett volna, ha régebben másik iskolába jelentkezel? Mi lett volna, ha nem mégy el abba a buliba, ahol megismerted a párod? Mi lett volna, ha nem fogadod el ezt az állásajánlatot, ahol most dolgozol? Erre senki nem tudja a választ, de az biztos, hogy másképp alakulhatott volna az életed. Szóval a döntések sokat számítanak.