Sokszor vagy úgy, hogy egy délelőtt szeretnél mindent megcsinálni? Olyan jó lenne ha minden készen lenne, minden tiszta lenne, és az ebéddel is időre elkészülnél.

5 tipp szombat délelőttre, hogy minél több mindent meg tudj csinálni. (ha nincsenek kisgyerekeid)

1. Reggel találd ki mit fogsz főzni. Ha fagyasztóból kell kivenni valamit, még nincs késő vedd ki, és mikróban vagy elektromos sütőben olvaszd ki. Írd össze mit kell vásárolnod még az ebédhez.

2. Szedd össze a mosatlan ruhát, ha nem minden van a szennyesben még, és indítsd el a mosást. Menj el bevásárolni, de nézelődj órahosszákig, csak azt vedd meg amit felírtál a bevásárló cetlidre.

3. Ha olyat főzől ebédre, ami sokáig készül, például húsleves vagy pörkölt, akkor azt tedd fel főni. Ha rövidebb idő alatt is elkészül az ebéd, akkor elég ha kiszámolod hány órára kell készen lenned, és mennyi ideig tart megcsinálni. Tervezd meg hány órakor kell elkezdened az ebédet.

4. Kezdj el takarítani: portörlés, porszívózás, söprögetés, felmosás. Nyilván a szombat délelőttbe nem fog beleférni mindent kitakarítani, de a lényeges, általános dolgokkal kész lehetsz. A többi egyéb házimunkát, amire szombat délelőtt nincs időd, határozd el magadba, mikor fogod megcsinálni. Például vasárnap délelőtt fürdőszoba takarítás. Vagy ha nem a hétvégédből akarod az időt elvenni takarításra, akkor iktasd be hétköznapra.

5. Amikorra betervezted, hogy el kell kezdened főzni, kezd el. Ezt is próbáld meg párhuzamosan végezni. Amíg fől, sül az egyik étel, addig kezd el a másik előkészületeit. A lényeg, hogy logikusan haladj mindig.

Délután pedig akár dolgozhatnál az álmaidért egy új üzleti lehetőséggel.