gyes_melletti_vallalkozasGYES melletti vállalkozás

GYES melletti vállalkozás esetén a GYES-en lévő főállású egyéni vállalkozónak fog minősülni, mivel nincs utána járulékfizetés. (fizetés nélküli szabadságon van) GYES mellett napi 6 órás munkát lehet vállalni, ha a munkavégzés nem az otthonodban történik. Ha otthon dolgozol, akkor nincs munkaidő megkötés.

Erre lehet az a megoldás, hogy valamely családtagja lesz a vállalkozó, akinek van heti 36 órát meghaladó munkaviszonya és a GYES-en lévő Anyukát pedig alkalmazza. Az alkalmazás munkaidejét ők határozzátok meg, így lehet napi 1-2 óra is. Így a vállalkozásnak az erre a munkaidőre eső díjat kell kifizetnie és a vállalkozónak addig nincs saját magára nézve járulékfizetési kötelezettsége, amíg nem vesz ki vállalkozói kivétet.(fizetést)

 Nappali tanulmányok melletti vállalkozás

Közép- vagy felsőfokú oktatási intézményben nappali rendszerű oktatás keretében tanulmányokat folytató diák másodfoglalkozásúnak minősül, vagyis nem kell havonta kötelezően járulékot fizetnie, hanem csak a kivett vállalkozói kivét után. Amint a tanulmányát befejezi és a vállalkozási tevékenységet végzi, tehát nem szünetelteti a vállalkozást és nem szüntette meg, akkor főállású egyéni vállalkozóvá válik és onnantól kezdve kötelező lesz a havi járulékok befizetése.

A következő cikkben az egyéni vállalkozás indításáról olvashatsz.

Bővebb tájékoztató: http://www.gittairodaja.hu/kapcsolat/