otthoni kreatív munkaWeboldalad URL címe?
http://www.bababiztonsag.unas.hu

Mivel foglalkozik a vállalkozásod?
Bababiztonsági termékeket forgalmazó webáruházat üzemeltetek.

Mennyi idővel ezelőtt kezdted el az internetes munkát?
Több mint 1 évvel ezelőtt, 2010 májusában indítottam el a webáruházat.

Mi volt az oka, amiért úgy döntöttél, hogy ezt az utat választod?
Két és fél évvel ezelőtt született meg a kisfiam. Akkoriban nagyon sok babás weboldalt olvasgattam a neten, hiszen én is mint a legtöbb anyuka, tele voltam kérdéssel. Többek között olyan kérdéssel is, hogy a GYES lejártát követően hogyan fogok majd visszamenni dolgozni, hogyan fogom a munkát összeegyeztetni a családdal.
A nagy keresgélés közben rábukkantam olyan anyukák oldalaira is (pl. Vida Ági, de sorolhatnék még nagyon sok anyukát), akik internetes munkát végeznek otthonról. Éreztem, hogy ez lesz a megoldás, így annyi időm fog jutni a kisfiamra (és most már a kislányomra is), amennyi mindkettőnknek jól esik. Persze akkor még fogalmam sem volt, hogy hogyan fogok pénzt keresni az internettel, de tudtam, hogy egyszer majd jön egy jó ötlet 

Hogyan jött az ötlet, hogy mi legyen a Te saját terméked?
Amikor a kisfiam elkezdett kúszni-mászni, rádöbbentem, hogy mennyi veszélyforrást rejt az otthonunk és nekem állandóan résen kell lennem, hogy megelőzzem a sérüléseket. Elkezdtem a neten keresgélni, hogy milyen óvintézkedésekkel kerülhetjük el a háztartási baleseteket. Gondoltam, hogy ezt meg is osztom a többi anyukákkal, és elkészítettem a www.bababiztonsagotthon.hu weboldalt. Néhány hónap elteltével az óvintézkedések betartása már kevésnek bizonyult, és szükségünk lett jónéhány bababiztonsági termékre. Szintén a neten kezdtem el keresgélni, hogy milyen bababiztonsági termékek kaphatók, amikkel meg tudom őt kímélni a felesleges balesetektől. Azt tapasztaltam, hogy sokféle termék van a piacon, de nincs egy olyan webáruház sem, ahol minden megkapható. Egyik webáruházban megrendeltem az ajtórácsot, egy másikban a csúszásgátló szőnyeget a fürdőkádba, egy harmadik áruházban a konnektorvédőket és a fiókzárakat. Ezzel rengeteg időm elment, ráadásul mindenhol szállítási költséget kellett fizetnem. Ekkor jött az ötlet, hogy indítok egy webáruházat, ahol minden bababiztonsági eszköz elérhető lesz, ami szükséges ahhoz, hogy kisgyermekeink biztonságban fedezhessék fel otthonukat.

A kezdetektől kb. mennyi idő múlva jött meg az első bevételed?
A webáruház indítását kb. 3 hónapos munka előzte meg: termékek felkutatása, nagykereskedésekkel, gyártókkal a kapcsolat felvétele, termékkínálat összeállítása, a webáruház rendszerbe a termékek feltöltése, termék leírások elkészítése, marketing munka stb.
Nagy meglepetésemre a webáruház elindítását követő nap már meg is érkezett az első megrendelés!

Jelenleg az online munkából élsz vagy kiegészítés egyéb jövedelmed mellé?
Egyenlőre csak kiegészítés, de a cél az, hogy mire a kisebb gyermekem is ovis lesz, addigra már legyen annyi jövedelmem a webáruházból, amennyi a szülés előtti munkahelyemen volt. Addig pedig folyamatosan fejlesztem a webáruházat és folyamatosan képzem magam!

Mit szeretsz ebben a munkában? Mi az amit nagyon szívesen csinálsz?
Egyrészt szeretem, hogy kisgyerekes anyukákkal állok kapcsolatban, elsősorban ők vásárolnak a webáruházamban. A visszajelzésekből tudom, hogy hasznos dolgot csinálok, és ez számomra nagyon fontos. Tetszik, hogy az időmet én osztom be (mármint azt az időt, amit a gyermekeim hagynak nekem…), és élvezem, hogy nem másnak dolgozom, hanem saját magamnak. Ha foglalkozom az üzlettel, akkor jól megy, ha nem foglalkozom, akkor nem megy jól. Csak tőlem függ minden, nem szól bele senki a munkámba.

Bántad már meg valaha is hogy belefogtál?
NEM!

Hogyan bátorítanád a többieket, akik még nem döntötték el belekezdjenek-e a saját termék készítésébe, értékesítésébe, online vállalkozásba?
Én mindenkit bátorítanék, hogy nyugodtan kezdjen bele az online vállalkozásba. Nincs mit veszítenie. Persze nem könnyű „műfaj”, de tanulható! Én azt tapasztalom, hogy muszáj folyamatosan képezni magad, tanulni, de az interneten keresztül ehhez rengeteg segítséget kapsz. És ami a legfontosabb: az esetleges kezdeti kudarcok ellenére sem szabad feladni! Ha van egy jó ötleted, amiben hiszel, akkor tűzön-vízen vidd végig és meglesz az eredmény!

Somogyi Réka